Një ekip mobil i FSK-së mbajti një trajnim me mortaja bashkë me Organizatën Menaxhimit të Trajnimit të Asistencës së Sigurisë

Një ekip mobil i FSK-së mbajti një trajnim me mortaja bashkë me Organizatën Menaxhimit të Trajnimit të Asistencës së Sigurisë

Një ekip mobil i Forcës së Sigurisë së Kosovës ka realizuar një trajnim me mortaja bashkë me Organizatën nga ShBA-ja të Menaxhimit të Trajnimit të Asistencës së Sigurisë. Në njoftimin e FSK-së bëhet e ditur se pjesa teorike është realizuar në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes në Ferizaj, kurse pjesa praktike e trajnimit është zhvilluar në poligonin në Melle të Shqipërisë.  “Qëllimi i trajnimit ishte ngritja e kapaciteteve të artilerisë, avancimin e operimit me sistemet e armatimit, ngritja e aftësive taktike, rritjen e saktësisë në objektivat e qitjes, me qëllim ngritjen profesionale të pjesëtareve te FSK-së”, thuhet në njoftim. Më tej, FSK-ja tha se profesionalizmi, disiplina, përkushtimi e besimi i ndërsjellë me aleatët e Kosovës kanë ndikuar në ecjen dhe ngritjen e kapaciteteve të Forcës së Sigurisë së Kosovës, bazuar në planin 10-vjeçar të tranzicionit.

Kontrolloni gjithashtu

Plakja e popullsisë në Kosovë, tregon se mosha mesatare është rritur për pesë vite, krahasuar me 2011

Të dhënat preliminare të Regjistrimit të Popullsisë të vitit 2024, të publikuara nga Agjencia e …