leoni

Nobelistja e Mianmarit, Aung San Suu Kyi, po ia paguan tagrin ushtrisë së vet, e cila ka kryer gjenocid kundër rohinjasve

Nobelistja e Mianmarit, Aung San Suu Kyi, po ia paguan tagrin ushtrisë së vet, e cila ka kryer gjenocid kundër rohinjasve

Kryetarja e Mianmarit (Birmanisë) Aung San Suu Kyi,  është paraqitur në gjykatë dhe ka kërkuar të shohë ekipin e saj ligjor, kanë thënë avokatët e saj. Aktualisht, ajo është duke u mbajtur në një lokacion të panjohur, prej marrjes  së pushtetit nga ushtria  më 1 shkurt 2021. Kryetarja e paraburgosur zonja Aung Kyi, përballet me dy akuza për importim të paligjshëm të radio-lidhjeve dhe shkeljes së Ligjit për katastrofa natyrore, mirëpo akuza të reja i janë shtuar të hënën, përfshirë shkelje të kufizimeve kundër koronavirusit gjatë një fushate zgjedhore, si dhe për nxitje të “frikës dhe alarmit”. Akuzat fillestare mund të rezultojnë me tri vjet burg. Kryetarja e Mianmarit (Birmanisë) Aung San Suu Kyi, në vitin 2017 kishte lejuar dhe kishte  nxitur ushtrinë e saj të masakronte dhe  të dëbonte nga vendi qindra mijëra myslimanë rohinja, banorë autoktonë të Birmanisë.

Kjo kryetare, e cila madje mbanë çmimin Nobel për paqe, (që nuk është rast i veçantë me fituesit e nobelit të cilin e kanë marrë edhe personalitete me pikëpamje fashiste), nuk është akuzuar për dëbimin dhe masakrimin e popullsisë myslimane por për korrupsion,  përfshirë shkeljen e kufizimeve kundër koronavirusit gjatë një fushate zgjedhore, si dhe për nxitjen e “frikës dhe të alarmit”.

Aung San Suu Kyi, thirret në emër të demokracisë dhe çuditërisht e përkrahin shumë shtete të botës, të cilat mendojnë se demokracia në Mianmar ishte e suksesshme dhe se u dashka të kthehet, edhe kur partia e kësaj kryetareje vjedh dhe manipulon votat e qytetarëve, ndërsa qytetarët e saj, të fesë tjetër i dëbon dhe i masakron sikur të mos jenë qenie njerëzore.

Kontrolloni gjithashtu

Ejup Maqedonci: Serbia me qasjen e saj hegjemoniste dhe agresive karshi Kosovës do të bëjë që tensionet të vazhdojnë

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, dje pas bllokimit në kufi me Serbinë të …