Kadri Veseli ka dorëzuar kërkesën për themelimin e Komisionit që heton Listat e Veteranëve

Numri më shumë se i dyfishuar i veteranëve po i shkakton probleme Qeverisë së Kosovës

Numri më shumë se i dyfishuar i veteranëve, po i shkakton probleme Qeverisë së Kosovës, e cila  është e detyruar t’ i tejkalojë parametrat e buxhetit. Mirëpo zyrtarët e Fondit Monetar Ndërkombëtar në takimet që kanë zhvilluar me kreun e Qeverisë kanë theksuar nevojën e adresimit brenda parametrave të çështjes së pagesave për veteranët. FMN-ja konsideron se numri prej 46 mijë veteranësh është tepër i lartë dhe shkakton probleme buxhetore për Kosovën. Në këtë situatë Qeveria ndodhet para dy opsioneve: të rishikojë numrin e veteranëve ose të ulë pensionin e tyre. Përfaqësuesit e shoqatave të dala nga lufta kërkojnë rishikimin e procesit por edhe formimin e një komisioni të ri për një verifikim transparent dhe real. Dyfishimi i numrit erdhi si rezultat i ndikimeve dhe manipulimeve mbi baza partiake, meqë Qeveria Thaçi kishte shpallur “konkurs publik” duke i mundësuar çdo qytetari që të aplikojë për veteran, me qëllim të përvetësimit të votave të tyre për zgjedhje.

Kontrolloni gjithashtu

Jorn Rohde: Dërgimi i Projektligjit për Këshillin Prokurorial të Kosovës në Komisionin e Venecias është veprim i duhur

Jorn Rohde: Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje legjitimitetin e rregullores së BQK-së

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Jorn Rohde, deklaroi se Gjermania nuk ka vënë në pikëpyetje …