KEK
Fillimi / Lajmet / Obama ia ka bërë të ditur Donald Trumpit angazhimin e domosdoshëm në NATO
Obama ia ka bërë të ditur Donald Trumpit angazhimin e domosdoshëm në NATO

Obama ia ka bërë të ditur Donald Trumpit angazhimin e domosdoshëm në NATO

Kryetari në detyrë i Amerikës, Barack Obama siguroi se Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë të mbeten “fuqia e domosdoshme” e botës dhe se Presidenti i zgjedhur, Donald Trump ia ka bërë të qartë se do ta ruajë angazhimin ndaj NATO-s. “Në bisedat që kam pasur me Presidentin e zgjedhur ai ka shprehur interes të madh në ruajtjen e marrëdhënieve tona kryesore strategjike. Një prej mesazheve që unë do të mund t’i përcjell liderëve botërore është angazhimi i tij ndaj NATO-s dhe aleancës transatlantike”, u shpreh Obama. Shefi i Shtëpisë së Bardhë sqaroi se ka shumë mekanizma diplomatike, ushtarake e humanitare të pushtetit të SHBA-së që e bëjnë Amerikën të nevojshme për globin, dhe ky status, sipas tij, nuk do të ndryshojë “Nuk ka asnjë dobësim të vullnetit kur vjen fjala tek ruajtja e një marrëdhënieje të fortë e te vendosur me NATO-n”, ka deklaruar, Barak Obama.

Kontrolloni gjithashtu

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons edhe njëherë i është drejtuar me shkresë Kuvendit të Kosovës, ...