OMONIA e cilëson provokim të rëndë anti-grek aktin e shkatërrimit të pllakës së shqiptarë-vrasësit, Thimio Loli

OMONIA e cilëson provokim të rëndë anti-grek aktin e shkatërrimit të pllakës së shqiptarë-vrasësit, Thimio Loli

Dje, në sheshin qendror të fshatit Krane, në jug të Shqipërisë banorët shqiptarë hoqën dhe shkatërruan pllakën e mermertë me portretin e grekut, Thimo Loli, një  shqiptarë-vrasës i njohur, i cili vepronte sipas urdhrave të kryebanditit, Napoelon Zerva në vrasjen, dëbimin dhe masakrimin e të gjithë shqiptarëve sidomos në krahinë e Çamërisë.  OMONIA konsideron se autoritetet lokale dhe Këshilli Bashkiak i zonës e ka për detyrë jo thjesht të këmbëngulë në dënimin e aktit të shkatërrimit të memorialit gjë që mund të kishte sjellë pasoja akoma më të rënda nëse autorët do të kishin rënë në duart e banorëve të fshatit, por edhe të ndërmarrë menjëherë veprimet e nevojshme të rehabilitimit të zëvendësimit të pllakës së dëmtuar dhe me sanksionim të qartë ligjor”, thuhet në deklaratën e OMONIA-s.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …