Gjykata Kushtetuese

Opozita ka kërkuar mbajtjen e një seance dëgjimore gjatë procesit gjyqësor

Me kërkesën që ka ushtruar opozita për prishjen e vendimit lidhur me  zgjedhjen e Thaçit kryetar, ajo parasheh edhe  marrjen e masës së përkohshme dhe organizimin e një seance dëgjimore gjatë procesit gjyqësor. Në këtë kërkesë thuhet: “Bazuar në nenin 27 masat e përkohshme, paragrafi 1 të Ligjit për Gjykatën Kushtetuese, parashtruesit kërkojnë që Gjykata Kushtetuese, sipas detyrës zyrtare ose me kërkesë të palës, të vendosë përkohësisht masë të përkohshme ndaj çështjes që është bërë objekt i kësaj procedure. Këto masa janë të nevojshme për të evituar rreziqe ose dëme të pariparueshme për të ardhmen e vendit. Ndërsa duke u bazuar në nenin 39 të Rregullores së punës së Gjykatës Kushtetuese, parashtruesit e kërkesës kërkojnë që, në cilësinë e palës, të ftohen në seancë dëgjimore nga Gjykata Kushtetuese.

Kontrolloni gjithashtu

M. Lajçak

Lajçak: Po angazhohemi që të mbahet takimi i radhës mes kryeministrit, Albin Kurti, dhe kryetarit serb, Vuçiq

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Mirosllav Lajçak, tha para gazetarëve në Prishtinë  se po  …