KEK
Fillimi / Lajmet / Organizata e Kombeve të Bashkuara ka përllogaritur se më 1 janar 2020, në tërë botën, lindin 392.078 fëmijë
OKB

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka përllogaritur se më 1 janar 2020, në tërë botën, lindin 392.078 fëmijë

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka përllogaritur se më 1 janar 2020, në tërë botën, lindin 392.078 fëmijë. OKB-ja gjithashtu tërhoqi vërejtjen për numrin e të porsalindurve që vdesin në muajt e parë të jetës së tyre. Gjatë vitit 2018, rreth 2.5 milionë fëmijë vdiqën në muajin e parë të lindjes. Fondi i Fëmijëve i Kombeve të Bashkuara bën të ditur  se një e treta e foshnjeve, vdiqën në ditën e parë të lindjes. Shumica e vdekjeve mund të ishin parandaluar. “Fillimi i një viti të ri, dhe një dekade të re, është një mundësi për të reflektuar në shpresat dhe aspiratat tona, jo vetëm për të ardhmen tonë, por të ardhmen e atyre që do të vijnë pas nesh”, tha Henrietta Fore, drejtoreshë ekzekutive e UNICEF-it. ” “Ndërsa kalendari ndryshon çdo janar, ne na kujtohen të gjitha mundësitë dhe potencialet e secilit fëmijë që hyn në udhëtimin e jetës së saj ose tij – nëse atyre iu jepet ai shans”, tha ajo. Shkaqet e vdekjeve përfshijnë lindjen e parakohshme, komplikimet gjatë lindjes dhe infeksionet.

Kontrolloni gjithashtu

Një Shqipëri e bashkuar ishte ëndrra e të gjithë dëshmorëve të kombit dje - është aspiratë e të gjithë shqiptarëve sot Ushtria Çlirimtare e Kosovës

Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë paralajmëruar protesta

Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë paralajmëruar protesta. Përfaqësuesit e Organizatës së Veteranëve të ...