Papa Françesku po kërkon falje në Amerikën e Veriut për gjenocidin që Kisha Katolike u shkaktoi indigjenëve

Papa Françesku ka bër thirrje për t’I dhënë fund të gjitha konflikteve dhe gjakderdhjeve në botë

Gjatë lutjes për Pashkët, në sheshin e Shën Pjetrit të Vatikanit para 100 mijë besimtarëve, Papa Françesku ka bër thirrje për t’I dhënë fund të gjitha konflikteve dhe gjakderdhjeve në botë. Në fjalimin e tij para masës së krishter, ai iu lut Zotit që t’i ngushëllojë të plagosurit dhe të gjithë ata që kanë humbur më të dashurit e tyre nga lufta si dhe që të gjithë të burgosurit të kthehen në shtëpi, pranë familjeve të tyre. “Hapeni zemrën ndaj gjithë komunitetit ndërkombëtar për t’i dhënë fund kësaj lufte dhe të gjitha konflikteve dhe gjakderdhjeve në botë” theksoi Papa Françesku në sheshin e Shën Pjetrit të Vatikanit. Ai bëri thirrje për paqe edhe në Lindjen e Mesme.

Kontrolloni gjithashtu

Deminuesit e forcave të KFOR-it, kanë asgjësuar një sasi të dyshimtë të municionit të zbuluar në Mitrovicën e Jugut

Misioni i KFOR-it, në Kosovë ka ndërhyrë për të asgjësuar në mënyrë të sigurt një …