Memli krasniqi: Ende punë për të bërë që pjesëtarët e Policisë së Kosovës të kenë trajtim dinjitoz

Krasniqi: Kosova ka një Qeveri e kryeministër që shpeshherë kanë marrë veprime anti-kushtetuese

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi ka shkruar se Kosova ka një Kushtetutë që pëmban vlerat më të larta bashkëkohore por se ajo është shkelur shumë here nga Qeveria dhe kryeministri i Kosovës. Ai ka shkruar se Kushtetuta është akti më i lartë juridik i Kosovës dhe pasqyrë e vlerave bashkëkohore të shoqërisë kosovare. “Për fat të keq, sot në Qeveri kemi një kryeministër dhe shumë ministra që disa herë kanë ndërmarrë veprime anti-kushtetuese, nga përpjekja për ta vënë nën kontroll dhe për ta cenuar integritetin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, ndërhyrja e MASHTI-t në kompetencat e nivelit lokal, si dhe cenimi i lirisë së lëvizjes së qytetarëve gjatë pandemisë, e një varg shkeljesh tjera që janë duke u shqyrtuar nga Gjykata Kushtetuese” ka shkruar kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …