Partia Katalanase “Junts” i kërkon Spanjës njohjen e pavarësisë së Kosovës

Partia katalunjase,  ” Së bashku për Katalonjën”, e udhëhequr nga Karl Puigdemont, ka paraqitur një propozim në Parlamentin e Spanjës, duke kërkuar që qeveria spanjolle të njohë pavarësinë e Kosovës. Spanja është një nga pesë vendet e Bashkimit Evropian që ende nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës, e shpallur më 17 shkurt 2008. Kjo parti  thekson se njohja e Kosovës nga Spanja është jetike për politikën e integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE dhe se refuzimi aktual i Madridit përbën një pengesë dhe faktor destabilizues. Propozimi thekson se Kosova është njohur nga 104 vende anëtare të OKB-së dhe 22 shtete të BE-së, duke përfshirë dhe vendimin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë që konfirmon ligjshmërinë e shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Partia gjithashtu rikujton njohjen e pasaportave të Kosovës nga Spanja që nga janari i këtij viti, gjë që u mundëson qytetarëve të Kosovës të udhëtojnë pa viza në zonën Shengen.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …