Milorad Dodik

Pas vendosjes së sanksioneve nga Amerika pritet reagimi i Millorad Dodik-ut

Pas vendimit të Uashingtonit që t’i vendosen sanksione kryetarit  të Republikës Srpska Millorad Dodik , të cilat nënkuptojnë ndalesë për udhëtim në SHBA, bllokim i pronës në territorin e këtij shteti, paralajmërohet nje reagim nga ai. Ambasadorja amerikane në Bosnje, Morin Kormak tha se Dodik e ka kundërshtuar Gjykatën Kushtetuese të vendit dhe e ka shkelur ligjin, si dhe atë se paraqet rrezik të konsiderueshëm për zbatimin e Marrëveshjes së Dejtonit. Kryeministri serb Aleksandar Vuçiq deklaroi se ka qenë i informuar se një gjë e tillë do të ndodhë, ndërsa edhe vetë Dodiki tha se i ka pritur sanksionet.

Kontrolloni gjithashtu

Kontingjenti i FSK-së, po tregon përgatitje të lartë profesionale gjatë realizimit të ushtrimit ndërkombëtar, “Efes 24”

Kontingjenti i FSK-së, po tregon përgatitje të lartë profesionale gjatë realizimit të ushtrimit ndërkombëtar “Efes …