Pavarësisht se ka reaguar në vetëmbrojtje, pjesëtarit të FSK-së, Azem Kurtajt i caktohet një muaj paraburgim

Pavarësisht se ka reaguar në vetëmbrojtje, pjesëtarit të FSK-së, Azem Kurtajt i caktohet një muaj paraburgim

Gjykata Themelore në Ferizaj  ka caktuar paraburgimit prej një muaj për Azem Kurtaj, i cili dyshohet se për tri vepra penale “Vrasje në përpjekje”, “Përdorim i armës apo mjetit të rrezikshëm” dhe “Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm”. “Departamenti për Krime të Rënda, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit,  për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale vrasja e rëndë në përpjekje, përdorimi i armës shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm. I pandehuri më 6 janar 2023, në një fshatë të Komunës së Shtërpcës, “me dashje ka tentuar që t`i privoj nga jeta të dëmtuarit M.S. dhe S.S.”,  (edhe pse ai nuk ka shtënë në drejtim të tyre)në atë mënyrë që derisa ishte duke lëvizur me veturën e tij dhe me të arritur në hyrje të fshatit, vëren disa qytetarë në skaj të rrugës dhe me qëllim që t`i largojë, i bie borisë, në pamundësi që të lëviz tutje e ndal veturën dhe pas një mosmarrëveshje verbale të ndodhur aty për aty e nxjerr revolen dhe shtënë dy herë duke i goditur të dëmtuarit.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …