KEK
Fillimi / Lajmet / Përfaqësuesit e komuniteteve jo serbe kontestojnë votat për Iniciativën Rome dhe Adrijana Hoxhiqit
Përfaqësuesit e komuniteteve jo serbe kontestojnë votat për Iniciativën Rome dhe Adrijana Hoxhiqit

Përfaqësuesit e komuniteteve jo serbe kontestojnë votat për Iniciativën Rome dhe Adrijana Hoxhiqit

Në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, Gjykatë Supreme e në Gjykatë Kushtetuese do të ankohen përfaqësuesit e komuniteteve jo serbe për votat që dyshohet se Lista Serbe ka deleguar për Iniciativën Rome dhe Iniciativën e Adrijana Hoxhiqit. Kryetari i Partisë Liberale Egjiptiane në Kosovë, Veton Berisha, thotë se do të ankohen në të gjitha instancat e drejtësisë për të provuar të drejtën e tyre. Për një veprim të tillë ai thotë se po koordinohen edhe me përfaqësuesit e partive të komunitetit boshnjak, ashkali, rom, goran dhe me Institucionin e Avokatit të Popullit. Ai thotë se kanë argumente të mjaftueshme për të kontestuar votat që dy partitë kanë marrë në vendet e banuara 100 përqind me serbë. Një kontestim të tillë, Berisha beson se do ta arrijnë qysh në ankesën e parë që do ta bëjnë në PZAP, pasi sipas tij shihet qartë se janë vota përmes të cilave tentohet të manipulohet vullneti i lirë i qytetarëve të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ganimete Musliu reagon për grafitet e vendosura në shtëpinë e Adelina Granicë, kjo nuk është kulturë e PDK-së

Ganimete Musliu reagon për grafitet e vendosura në shtëpinë e Adelina Granicës, kjo nuk është kulturë e PDK-së

Deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu ka reaguar pas grafiteve në shtëpinë e ish-bashkëpartikates, tani deputete ...