Peter Stano

Peter Stano: Projekt-statuti i Asociacionit të komunave me shumicë serbe, i hartuar në Bruksel është i balancuar dhe evropian

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, tha se projekt-statuti i Asociacionit të komunave me shumicë serbe, që iu ka  paraqitur palëve në Bruksel, është i balancuar dhe evropian. Lidhur me projekt-statutin e Asociacionit të komunave serbe, mund të kujtojmë vetëm se një propozim i ri i balancuar evropian për themelimin e Asociacionit të komunave iu paraqit partnerëve përkatës nga EUSR-ja për dialogun e Beogradit në Prishtinë gjatë vizitës së tij në rajon në fund të muajit tetor dhe më pas u diskutua me të dyja palët gjatë takimit të liderëve në margjinat e Këshillit Evropian. Stano ka bërë të ditur arsyet se përse BE-ja nuk po e bën publik përmbajtjen e draft-statutit të Asociacionit. Propozimi i BE-së nuk është bërë publik pasi përpjekjet diplomatike janë në vazhdim, rikonfirmoi,  Peter Stano.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …