KEK
Fillimi / Lajmet / Piotr Wawrzyk: PE-ja mori një qëndrim për vendimin e Gjykatës Kushtetuese polake, duke tejkaluar kompetencat e veta
Piotr Wawrzyk: PE-ja mori një qëndrim për vendimin e Gjykatës Kushtetuese polake, duke tejkaluar kompetencat e veta

Piotr Wawrzyk: PE-ja mori një qëndrim për vendimin e Gjykatës Kushtetuese polake, duke tejkaluar kompetencat e veta

Parlamenti Evropian ka marrë një qëndrim për vendimin e Gjykatës Kushtetuese polake, duke tejkaluar kompetencat e veta, tha sot zëvendës-ministri i Jashtëm polak,  Pioter Vavrzik, një ditë para seancës plenare të Parlamentit Evropian që do të mbahet  në Strasburg. Diplomati  polak tha për mediet se kjo është një  rezolutë jodetyruese. Parlamenti e vlerësoi vendimin e Gjykatës Kushtetuese polake në fillim të tetorit,  si një sulm ndaj vlerave dhe legjislacionit evropian, pasi e e konsideron Gjykatën Kushtetuese të Polonisë si të paligjshme Në këtë, organi i më i lartë i  Varshavës ripohoi përparësinë e kushtetutës kombëtare mbi ligjin e BE-së dhe faktin se kompetencat e deleguara në Bashkimin Evropian zbatohen vetëm për legjislacionin më të ulët sesa ligji bazë. Parlamenti Evropian  deklaroi në rezolutën e  tij  se Gjykata Kushtetuese polake është e paligjshme, jo e pavarur dhe e paaftë për të interpretuar kushtetutën polake.   ( Magyar Nemzet)

Kontrolloni gjithashtu

Krasniqi: 28 Nëntori është festë shumëdimensionale për shqiptarët

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi ka vizituar godinën e Lidhjes Shqiptare të ...