KEK
Fillimi / Institucionet / Programi dhe përkrahja ne integrimin e te kthyerve vullnetare ne Kosovë

Programi dhe përkrahja ne integrimin e te kthyerve vullnetare ne Kosovë

Me ftesë  dhe nën organizimin e  Komisionit Evropian dhe DRC-së në Podgoricë te Malit te Zi,  është  organizuar  një takim me temën  “Programi  dhe përkrahja ne integrimin e te kthyerve vullnetare ne Kosovë” të personave te  zhvendosur  me theks  te veçantë për  Komunitetin  Romë, Ashkali, Egjiptian nga kampet e lagjes Konik – Podgoricë.

Ne mesin e shumë pjesëmarrësve si nga DRC, Komisioni Evropian ,UNHCR, Zyrtarë të lartë nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale Te Malit te Zi, zyrtarë nga Ministria për Komunitete dhe kthim nga Qeveria e Republikës se Kosovës, përfaqësues të  komunave të Kosovës, e ftuare ka qenë edhe komuna e Mitrovicës, përfaqësuar nga nënkryetari për Komunitete z. Eroll Zekerija dhe koordinatori për kthim pranë ZKKK-se  z. Bedri Sadiku.

Ditën e dyte te organizimit të  ” Punëtorisë” nënkryetari Zekerija dhe koordinatori për kthim Sadiku,  prezantuan te arriturat dhe punën e deritanishme për komunitete sidomos për ndërtimin e shtëpive te tyre dhe sigurinë ne lagjen e romeve. Përveç tjerash u tha se komuna e Mitrovicës te gjithë qytetaret e saj i trajton te barabarte pa dallim nacionaliteti apo përkatësie fetare.

Pas përfundimit të diskutimit  dyditore janë vizituar pesë  familje rome të cilët jetojnë ne kampin Konik , një paralagje në kryeqytetin e Malit te Zi në Podgoricë.

Ishte një takim i cili u mirëprit nga ato  familje rome me prejardhje nga Mitrovica te cilët deri ne vitin 1999 kishin jetuar ne Lagjen e Romëve. Me ç’rast u bisedua  rreth mundësisë  se kthimit te tyre, pastaj për kushtet në te cilat kanë jetuar në kampet e shtetit te Malit te Zi  si dhe trajtimit te tyre nga organet shtetërore të Malit te Zi dhe shumë çështje te tjera me interes të përbashkët.

Kontrolloni gjithashtu

Në prag të inaugurimit të presidentit të SHBA-së, kryetari Haliti në shenjë respekti vendosi lule në memorialin e Beau Biden, djalit të ndjerë të presidenti amerikan dhe të diplomatit Richard Holbrooke

Kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti, me bashkëpunëtor kanë vendosur sot kurora lule në ...