KEK
Fillimi / Opinione / Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” përshëndet këtë vendim të Qeverisë së Republikës së Kosovës
Qendra “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” vë kontakt me Unionin e Shqiptarëve në Kroaci

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” përshëndet këtë vendim të Qeverisë së Republikës së Kosovës

Në konferencën e djeshme për shtyp, Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, gjatë prezantimit të plan-programit qeverisës, njoftoi edhe për fillimin e punës në padinë ndaj Serbisë për gjenocid në Kosovë për periudhën e luftës së fundit, në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë.

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” përshëndet këtë vendim të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Ne ndajmë të njëjtat pikëpamje me Qeverinë e Kosovës se padia për gjenocid duhet të jetë e përgatitur mirë, në mënyrë që të dalim fitues nga ky proces për arritjen e drejtësisë për viktimat e gjenocidit në Kosovë.

Arritja e drejtësisë për gjenocidin në Kosovë do t’i kontribuojë paqes në këtë pjesë të botës dhe do të jetë një kontribut për parandalimin e akteve të tilla të shëmtuara në të ardhmen anekënd botës.

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” do të angazhohet në vazhdimësi për të dhënë kontributin e vet maksimal në këtë drejtim.

Gjenevë, 8 maj 2021

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”

Kontrolloni gjithashtu

Eulex

EULEX: Kemi bashkëpunuar me autoritetet e Serbisë për të siguruar përgjegjësi për krimet e luftës

Misioni i EULEX-it në Kosovë ka reaguar ndaj ish-gjyqtarit të këtij misioni, Malcolm Simmons, duke ...