Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Qeveria e Beogradit pezullon fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës
Qeveria e Beogradit pezullon fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës

Qeveria e Beogradit pezullon fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga shtetet e botës

Qeveria e Beogradit ka pranuar të pezullojë fushatën për tërheqjen e njohjeve të pavarësisë së Kosovës, bëjnë të ditur burimet diplomatike të Radios-Evropa e Lirë, në Bruksel. Është thënë gjithashtu se autoritetet e Beogradit dhanë pëlqimin e tyre në mënyrë që të kontribuojnë në atmosferën për rifillimin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë. Kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq tha se Serbia është gjithmonë në favor të një dialogu me Prishtinën. “Si pjesë e vullnetit të mirë për të krijuar një atmosferë të favorshme për vazhdimin e dialogut, palët në Beograd kanë rënë dakord të mos vazhdojnë me këtë fushatë”, ka deklaruar një burim i lartë diplomatik në BE për gazetarët. Një nga zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian që merret me procesin e dialogut theksoi se fushata e Serbisë është një “çështje irrituese”. “Ne kemi nevojë për të ndërtuar një moment pozitiv, jo të irritojmë njëri-tjetrin”, tha ai. Numri i vendeve që tërhoqën njohjen e pavarësisë së Kosovës, e cila u shpall në vitin 2008, si rezultat i përpjekjeve diplomatike të Serbisë, është i panjohur. Sidoqoftë, zyrtarët serbë, përfshirë presidentin Aleksandar Vuçiq, nuk e fshehin se ata drejtuan diplomacinë e tyre në këtë drejtim. Serbia gjithashtu ka mbrojtur hapur pozicione kundër pranimit të Kosovës në organizatat ndërkombëtare, të tilla si Interpol dhe UNESCO.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj-Stublla: Flamuri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të valojë përherë mbi shtetin e Kosovës

Haradinaj-Stublla: Flamuri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të valojë përherë mbi shtetin e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë mishërim i lirisë, demokracisë dhe madhështisë globale, deklaroi të ...