KEK
Fillimi / Lajmet / Rezultati i kalueshmërisë së maturës në këtë afat ka arritur në 83.5 %
Matura Shtetërore 2019, pjesa e parë e provimit mbahet me 12 dhe 15 qershor kurse pjesa e dytë me 19 dhe 22 qershor

Rezultati i kalueshmërisë së maturës në këtë afat ka arritur në 83.5 %

Komisioni Shtetëror i Maturës, pas përpunimit të rezultateve të Provimit,  ka publikuar rezultatet për të gjithë maturantët që iu nënshtruan testit të maturës në afatin e qershorit. Rezultati i kalueshmërisë në këtë afat është 83.5 për qind, ndërsa 67.2 për qind e maturantëve kanë arritur të marrin mbi 50 për qind të pikëve në test. Bazuar në këtë, Komisioni ka vlerësuar shumë të suksesshëm Provimin e Maturës Shtetërore këtë vit, kjo edhe për faktin e administrimit më cilësor e më profesional dhe ndërgjegjësimit të komunitetit arsimor.

Në dy raundet e organizimit të testit, nuk ka pasur shkelje dhe parregullsi të theksuara në asnjë qendër testimi. Komisioni Shtetëror i Maturës njofton se, Provimi i Maturës për afatin e gushtit (pjesa e parë) do të mbahet më 25 gusht, ndërsa (pjesa e dytë) më 2 shtator 20017. KShM-ja i uron të gjithë maturantët për suksesin e arritur dhe u dëshiron suksese në sfidat dhe rrugëtimin e mëtejmë, ndërsa ata që nuk kanë arritur suksesin e pritur i fton që të përgatiten deri në afatin e ardhshëm. KShM-ja ka shprehur falënderimin e vet për të gjithë administratorët, komisionarët dhe akterët tjerë të angazhuar për mbarëvajtjen e Provimit Shtetëror të Martuarës.

Kontrolloni gjithashtu

Konfirmohen 920 raste të reja me virusin korona, 1.698 qytetarë shërohen ndërsa 28 të infektuar vdesin

10 viktima dhe 173 qytetar të infektuar gjatë 24 orëve të fundit

Duke u bazuar në të dhënat e Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, Ministria ...