Fillimi / Lajmet / Riinvest: Të dhënat e FMN-së tregojnë se GDP-ja në nivel global ka pësuar tkurrje

Riinvest: Të dhënat e FMN-së tregojnë se GDP-ja në nivel global ka pësuar tkurrje

Instituti Riinvest ka publikuar të dhënat mbi pasojat e pandemisë në ekonominë botërore duke u bazuar në të dhënat e Fondit Monetar Ndërkombëtar. Në raportin ‘Përmirësimi i Politikave për të Përballuar Efektet Negative të Pandemisë së Shkaktuar nga COVID-19’, shkruan se sipas të dhënave të Fondit Monetar Ndërkombëtar, GDP-ja në nivel global për muajin qershor pësoi tkurrje gati 5%. Shumë më keq sesa krahasuar me muajin prill. “Fondi Monetar Ndërkombëtar në projeksionet më të reja e paraqet situatën më serioze sesa në fillim dhe korrigjon projeksionet e tij, të cilat duken si një gjendje miksi midis këtyre dy skenarëve, duke projektuar një rënie të GDP-së në nivel global 4.9% (qershor 2020), në vend të 1.9% (prill 2020), thuhet në raportin e Instituti Riinvest.

Kontrolloni gjithashtu

Valdete Daka: Mjetet që nuk janë harxhuar nga zgjedhjet e 6 teorit iu janë kthyer buxhetit të Kosovës

Valdete Daka: Mjetet që nuk janë harxhuar nga zgjedhjet e 6 teorit 2019 i janë kthyer buxhetit të Kosovës

Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit ka shqyrtuar Raportin Vjetor të Komisionit Qendror ...