KEK
Fillimi / Njoftime / RKL: Njoftim

RKL: Njoftim

Në Radion Kosova e Lirë, në rubrikën e Fejtonit duke filluar nga 15 tetori 2021 do të shpalosen dëshmitë, faktet e argumentet  që denoncojnë tradhtarët, bashkëpunëtorët e devotshëm të regjimeve jugosllave, veglat qorre në atë shërbim, me qëllim që të rikthehet kujtesa e hidhur e një pjese të historisë së kohës së pushtimit, e cila kishte rezultuar me denoncime, ndjekjet të elementit atdhetar, me burgosje, dënime me vdekje, pushkatime me gjyq e pa gjyq, vrasje, leçitje të familjeve, ekskomunikime dhe vuajtje të tmerrshme njerëzore…

Të burgosurit shqiptarë, që me vite të tëra kanë kaluar nëpër burgjet dhe kazamatet e Jugosllavisë dhe që janë me mijëra, nuk kërkojnë hakmarrje për veprimtarinë kolaboracioniste të bashkëkombësve të tyre, ( të paktën këtë nuk e kërkon shumica e tyre, nuk përjashtojmë individë të caktuar…)  por tani për tani mjaftohen me afishimin e emrave dhe  mbiemrave të tyre, pasi nga veprat e tyre antikombëtare, me sa dimë ne nuk është distancuar askush, publikisht, pasi  shumë prej tyre apo familjarëve e pasardhësve të tyre mendojnë se kanë punuar drejt, i kanë shërbyer një Shteti, të cilin e kanë konsideruar të vetin dhe kurrë nuk kanë menduar se Jugosllavia e Madhe e Titos, një ditë do të shpërbëhet e do të katandiset në humnerat e humbëtirat  errëta të historisë. Duhet pranuar edhe faktin e njohur historik, se shqiptarët në Jugosllavinë e Titos kishin edhe të drejta dhe një autonomi, jo vetëm kulturore, por edhe vetëqeverisëse, e cila  nuk mund të krahasohet me regjimin e Mbretërisë së Jugosllavisë prej vitit 1918 e deri në vitin 1941, kur tërë regjimi ishte vënë në ndjekje, vrasje, degdisje, burgosje, vrasje masive, dëbime për në Turqi me qëllim të zhdukjes kolektive të shqiptarëve në trojet e mbetura nën pushtimin Jugosllav, veprime këto të miratuara heshtur nga Rusia dhe Fuqitë e mëdha të Evropës e botës…

Kontrolloni gjithashtu

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla" mirëpritet edhe në "DEA Open Air International Film Festival", në Tiranë

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla” mirëpritet edhe në “DEA Open Air International Film Festival”, në Tiranë

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla”, me skenar e producent Nuhi Bytyçi, me regji të Ilir ...