Brickos

cameria

Rrustem Geci: Këngë Himni për Çamërinë

Çamëri, plagë e të gjithë shqiptarëve

Ji zemër nënash, dhe zemër bijash

Ji  trimja  jonë  në  betejat për  liri

Ji armë burrash nga më atdhetarët

 

Kjo këngë himni për tërë shqiptarët

Është nder i gjuhës dhe  i  flamurit

Çamëria- Shqipëri është udha jonë

Çamëria-Shqipëri është tërë zgjidhja

 

Çam dhe  arvanit  jemi  një  flamur

Shqip  flasim  prej  13 mijë vjetësh

Tanët  janë ; Joni, Adriatiku, Egjeu

Ipe, shembja çatinë e qiellit Greqisë

 

Gjallë është Pirro, dhe Gjergj Kastrioti

përpara çam për Çamërinë-Shqipëri

përpara Festim, Bardhosh dhe Met

përpara Xhemil, Idajet  dhe Ahmet!

 

Ora Greqisë  çdo çast po  i  mbaron

Në kujtesë  nuk  kemi  të  humbur

Republikë e Çamërisë,  të betohemi

Çamëria-Shqipëri është qëllimi ynë!..

 

Rrustem Geci – Shkodër, 22 Prill, 2017

Kontrolloni gjithashtu

Shtëpia botuese, NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, romanin, "Der Stein des Eides" (Guri i Betimit) vepër e autorit, Ahmet Qeriqi

Shtëpia botuese, NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, romanin, “Der Stein des Eides” (Guri i Betimit) vepër e autorit, Ahmet Qeriqi

Shtëpia botuese NOVUM, ka botuar në gjuhën gjermane, Kronikën historike letrare, “Der Stein des Eides” …