Londra, Parisi dhe Berlini mund të goditeshin brenda 200 sekondave nga lëshimi i raketave bërthamore të Rusisë

Rusia ka vendosur një raketë balistike ndërkontinentale të avancuar në detyrë luftarake

Agjencive ruse të lajmeve njoftojnë se Rusia ka vendosur një raketë balistike ndërkontinentale të avancuar në detyrë luftarake. Ato kanë bërë të ditur se fjala është për raketa Sarmat – e riemëruar Satan II – ka kapacitetin të mbajë koka të shumta bërthamore. “Kompleksi strategjik Sarmat është vënë në detyrë luftarake”, tha Yury Borisov, drejtori i përgjithshëm i korporatës shtetërore të hapësirës Roscosmos. Kohë më parë, presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka theksuar se Sarmat do të ofronte sigurinë e Rusisë nga kërcënimet e jashtme, dhe do të bënte të mendojnë dy herë këdo që kërcënon Rusinë.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …