Asociacioni i Komunave të Kosovës ka reaguar lidhur me Projektligjin për Pagat, të cilin e ka publikuar Qeveria

Serbët e veriut kanë thënë se njëherë duhet të krijohet Asociacioni i Komunave Serbe e mandej zgjedhjet

Serbët e pjesës veriore të Kosovës kanë thënë se njëherë duhet të krijohet Asociacioni i Komunave Serbe e mandej të organizohen zgjedhjet  në katër komunat veriore. Ata kanë kërkuar po ashtu që para se të mbahen zgjedhjet, paraprakisht, policia të tërhiqet nga veriu, të lirohen të gjithë të burgosurit serbë, si dhe kryetarët shqiptarë të komunave të tërhiqen, në mënyrë që ata pastaj të marrin pjesë në zgjedhjet që do të organizoheshin nga Qeveria e Kosovës. Këto kushte, i kanë parashtruar disa serb të intervistuar nga Kosovapres. Ata kanë thënë se mbajtja e zgjedhjeve në veri është e nevojshme, por pasi të plotësohen të gjitha kushtet të cilat serbët ka kohë që po i kërkojnë.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Dje ishte një ditë e hidhur për Kosovën, pasi dështoi të anëtarësohet në Këshillin e Evropës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se sot është një ditë …