tv dielli
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Opinione / Sadik Halitjaha: Xhavit Haziri –Emblema e lëvizjes për Çlirimin e Kosovës
Halitjaha: Absurdi ma i madh i këtij populli është se janë bërë të urtë, prapë të aq e politizuar dhe përherë tifoz politik

Sadik Halitjaha: Xhavit Haziri –Emblema e lëvizjes për Çlirimin e Kosovës

Xhavit Haziri ishte ndër veprimtarët e viteve të 80-ta, në OMLK. Pasi kjo organizatë arrin konsolidimin e vetë duke themeluar Komitetin e OMLK-së, gjatë viteve 1984-1985 dhe në tetor 1985 arrestohen udhëheqësit e kësaj organizate Xhabir Morina, Bashkim Mazreku e të tjerë anëtarë të komitetit. Nga ky komitet mbeten të pa arrestuar, Xhavit Haziri, Sadik Halitjaha, Hajdin Abazi, Halil Krasniqi, Shaban Muja. Këta që mbetem në liri riorganizuam Komitetin e OMLK-së, në nivel të Kosovës e viseve Shqiptare nën ish-Jugosllavi. Ky riorganizim u bë në saje të ndërlidhësit brenda e jashtë Kosovës, Shaban Muja. Rëndësia dhe vlera madhore e këtij riorganizimi ishte ruajtja dhe vazhdimi i veprimtarisë atdhetare deri në luftën për liri, ishte embrion paraardhës i UÇK-së. Xhavit Haziri përqafoi vendimin e Komitetit të mos dorëzohemi të gjallë. Për këtë e vërtetoi me qëndresën gjatë arrestimit, u plagos nga që nuk dorëzua (Besniku) pseudonimi e besnik i vërtet i idealit dhe organizatës për lirinë e Atdheut. Po të ishte gjallë Heroi, Kosova do te ishte më e mirë sesa është. I mungon shokëve të idealit e gjithë Atdheut. Lavdi i pa vdekshmi Heroit,  Xhavit Haziri.

Kontrolloni gjithashtu

Naser Shatri: 30 vjet kur drejtësia suedeze me lirojë pas katër muajve paraburgim për tentim vrasjen ndaj inspektorit të Drrzhavna Bezbednostit

Naser Shatri: 30 vjet kur drejtësia suedeze me lirojë pas katër muajve paraburgim për tentim vrasjen ndaj inspektorit të Drrzhavna Bezbednostit

Sot 20 Shkurt 2020 bëhen 30 (tridhjet vite) kur drejtësia suedeze me liroi pas katër ...