Aleksandar Vuçiq vazhdon të viktimizohet, pretendon se në Kosovë po bëhet persekutim dhe spastrim etnik ndaj serbëve

Se si do të flasë Aleksander Vuçiq, në Bruksel, vendos kryetari i Rusisë, Vladimir Putin, thotë ish ministri anglez Denis Mek Shejn

Ish-ministri i Britanisë së Madhe për Evropën, Denis Mek Shejn, është cituar të ketë deklaruar  se Bashkimi Evropian mund ta zgjidhë çështjen Kosovë-Serbi për një periudhë të shkurtër,  nëse pesë shtetet e BE-së do ta njihnin pavarësinë e Kosovës. Mek Shejne ka nënvizuar me këtë rast se  në këtë drejtim vendos Vladimir  Putin, se çka do të bëjë Aleksander  Vuçiq. Është gabim të mendosh se BE-ja ka ndikim mbi çështjen Kosovë-Serbi. BE-ja mund ta zgjidhë nesër këtë çështje nëse Spanja, Greqia, Sllovakia, Rumania e Qiproja   do ta njohin shtetin e  Kosovës. Ky do të ishte ndryshimi i lojës. Nëse jo kështu çështja vetëm do të shtyhet, por nuk do të zgjidhet , ka saktësuar ish-ministri i Britanisë së Madhe për Evropën, Denis Mek Shejn.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …