tv dielli
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / F. Selimi: Përparimi në fushën e shëndetësisë është meritë e profesionistëve të kësaj fushe, jo prijësve të institucioneve shëndetësore
Fitim Selimi

F. Selimi: Përparimi në fushën e shëndetësisë është meritë e profesionistëve të kësaj fushe, jo prijësve të institucioneve shëndetësore

Gjatë një bisede për televizionin “Dielli” mjeku i luftës çlirimtare, kirurgu, Fitim Selimi ka thënë se në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës ka avancim në sferën e shëndetësisë por ky avancim është meritë e profesionistëve të kësaj fushe,  e jo prijësve të institucioneve shëndetësore. Normalisht se proceseve avancuese duhet t’ iu prijnë prijësit, por kjo nuk ka ndodhë në Kosovë,  sepse te ne proceset janë avancuar nga përkushtimi i profesionistëve,  të cilët bëjnë me shumë zell dhe përkushtim detyrën e tyre. Të përkujtojmë se as gjatë viteve të ’90-ta nuk është organizuar arsimi në Kosovë nga ndonjë qendër arsimore,  por nga arsimdashësit,  që kanë bërë shumë për arsimimin dhe edukimin e gjeneratave të reja në baza vullnetare, pa pagesë.

Ndonëse mjekët sot gjenden në kushte të vështira, në kushte që dërgojnë në korrupsion, sepse thuaja është e pamundur një kirurg të bëjë jetë normale me 600 euro  rrogë në muaj. Ata  po ja dalin me shumë vështirësi ta bëjnë me nder punën e tyre dhe të mos dorëzohen përball situatave ligështuese. Sot,  të gjitha të arriturat në sektorin e shëndetësisë janë meritë e profesionistëve të shëndetësisë e jo të prijësve të institucioneve shëndetësore apo pushtetarëve të padijshëm. Avancimet e sektorit të shëndetësisë do të duhej të vinin nga udhëheqësit e institucioneve të kësaj fushe, e kjo nuk ka ndodhë.  Por fatmirësisht kemi profesionistë, që e duan shëndetësinë dhe këta kanë bërë shumë për avancimin e këtij  sektori…

Kontrolloni gjithashtu

Vietnami jep shpresë për botën, shëron të gjithë personat e prekur nga koronavirusi...

Vietnami jep shpresë për botën, shëron të gjithë personat e prekur nga koronavirusi…

Autoritetet shëndetësore në Vietnam raportojnë se të gjithë pacientët që rezultuan pozitivë me koronavirus në ...