Bashkimi Evropian kërkon ruajtjen e kufizimeve të rrepta kundër varianteve të virusit dhe përshpejtimin e vaksinimit

Shefi i BE-së Josep Borell deklaron se Këshilli i Ministrave do të diskutojë lidhur me sanksionet e mundshme ndaj Kosovës

Bashkimi Evropian ka njoftuar se Këshilli i Ministrave do të diskutojë për masat e mundshme ndaj Kosovës, bazuar në një raport të Përfaqësuesit të Lartë, Josep Borrell, rreth përmbushjes së kërkesave të BE-së. Ky lajm vjen pas kërkesës së institucioneve të Kosovës për heqjen e masave të vëna prej afro një viti, pas organizimit të votimit për largimin ose mbajtjen në detyrë të kryetarëve të komunave në veri të Kosovës, më 21 prill. Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka thënë se Këshilli Evropian ka kërkuar që votimi në katër komunat në veri të Kosovës të zhvillohet sa më shpejt e pa kushtëzime. Rezultati i votimit nuk ka ndihmuar në zbutjen e tensioneve dhe nuk ka hapur rrugën për rikthimin e serbëve në institucionet e Kosovës, një aspekt që është i rëndësishëm për normalizimin e marrëdhënieve. Stano ka shtuar se edhe pse votimi për largimin e kryetarëve nuk ishte i pa kushtëzuar, me disa rregulla të reja si vendosja e kamerave të sigurisë, procesi gjithsesi u mundësua. Vendimi i partive politike serbe për të tërhequr anëtarët e tyre nga procesi dhe thirrjet për bojkot rezultuan në vështirësi, përfshirë themelimin e disa komisioneve për votim në vendvotime pa pjesëmarrjen e asnjë anëtari serb të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …