Masakra e Dubravës

Shënohet 17-vjetori i masakrave të kanë kryer serbët kundër shqiptarëve në Burgun e Dubravës

Më 19 maj të vitit 1999  në burgun famëkeq të Dubravës, kur serbët mbanin në arrest qindra shqiptarë, kishte fillura  ploja mizore e ushtarëve dhe policëve serbë kundër të  burgosurve shqiptarë. Aeroplanët e NATO-s kishin goditur atë shënjestër të ushtrisë serbe, pa ditur  se ishte kamp ku torturoheshin dhe mbaheshin në burg shqiptarët. Gjatë tri ditëve serbët likuiduan në mënyra të ndryshme mizore 150 shqiptarë ndërsa ishin plagosur qindra të tjerë. Ky akt i shëmtuar në radhën e sa e sa akteve të tjera të mizorisë serbe ka mbetur i pandëshkuar nga gjykatat e UNMIK-ut, të EULEX-it, gjykatat vendore apo gjykata e Hagës.

Kontrolloni gjithashtu

Rikthehet pllaka përkujtimore e okupatorëve serbë në luftërat e viteve 1912-1918, kur ata pushtuan dhe e masakruan Kosovën

Dioqeza Serbe e Rashkës-Prizrenit, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, e kanë kthyer …