Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr grante
valamobile
MIT
Fillimi / Lajmet / Shoqata Kulturore Atdhetare, “Labëria”, reagon kundër fyerjeve që u bënë shqiptarëve terroristët grekë
Shoqata Kulturore Atdhetare, “Labëria”, reagon kundër fyerjeve që u bënë shqiptarëve terroristët grekë

Shoqata Kulturore Atdhetare, “Labëria”, reagon kundër fyerjeve që u bënë shqiptarëve terroristët grekë

Shoqata Kulturore Atdhetare Labëria, duke ndjekur me shqetësim ceremoninë mortore të ekstremistit grek Kostantinos Katsifas, i cili u vra në tentativë agresioni duke qëlluar ndaj policisë, vëren se kanë vërshuan grupe nacionaliste greke, me parulla të turpshme antishqiptare “sopat dhe zjarr ndaj qenve shqiptar”. Turma histerike me thirrje irredentiste “Vorioepiri është Greqi” është një precedent i pazakontë që cenon ndjenjat dhe krenarinë kombëtare në Shqipëri. Manifestimi me parulla dhe flamuj grek, që shoqëronin arkmortin që ekstremistët grek po e kthejnë në hero, me thirrje provokuese “se shembulli yt na frymëzon”, tregon që qarqe të frymëzimit të grupeve shoviniste greke kërkojnë që të cenojnë marrëdhëniet midis dy popujve tanë, me tradita të një fqinjësie të mirë. Sjellje të ekstremistëve grek për ta kthyer arkmortin në një demonstrim politik duke hedhur parulla antishqiptare, është një provokim i hapur në shtëpinë tonë, që nuk do ta lejonte dhe toleronte asnjë shtet sado i vogël apo liberal të tregohesh para ngjarjeve që ulin dinjitetin dhe prekin integritetin kombëtar.

Ne si shoqatë Atdhetare “Nderi i Kombit”, dënojmë qëndrime dhe veprime irredentiste, që na provokojnë në shtëpinë tonë, qofshin ato nga ekstremist të qarqeve të ndryshme greke, të minoritetit me miopi politike, apo të mercenarëve shqiptar që janë shitur te qarqe antishqiptare.

( KRYESIA E SHOQATËS KULTURORE ATDHETARE“LABËRIA” “NDERI I KOMBIT”)

Kontrolloni gjithashtu

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e MZhR-së, Magbule Shkodra i dhuron rreth 300 ekzemplarë për bibliotekën e Universitetit “Kadri Zeka“ në Gjilan

Zëvendësministrja e Ministrisë së Zhvillimit Rajonal znj. Magbule Shkodra, njëherit edhe vajza e profesorit të ...