Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Shqipëria përkrah aderimin e Kosovës në Konventën e Bashkëpunimit Policor në Evropën Juglindore

Shqipëria përkrah aderimin e Kosovës në Konventën e Bashkëpunimit Policor në Evropën Juglindore

Gjatë pjesëmarrjes në Komitetin e Ministrave të Konventës së Bashkëpunimit Policor në Evropën Juglindore, në Vjenë të Austrisë, zëvendësministri i Punëve të Brendshme të Shqipërisë, Besfort Lamallari ka përkrahur aderimin e Kosovës në Konventën e Bashkëpunimit Policor në Evropën Juglindore. Në diskutimet lidhur me klauzolën e aderimit, pati propozime për ta ndryshuar atë, ndërkohë që zëvendës ministri Lamallari shprehu rezerva në mënyrë që mos t’i mbyllet dera Kosovës në të ardhmen përmes sistemit të pranimit unanim të aplikimeve të vendeve të tjera. Me aderimin e vendeve të reja në Konventë dhe ratifikimin e Marrëveshjes për shkëmbimin automatik të profileve të ADN-së, të dhënave daktiloskopike dhe automjeteve, Ballkani Perëndimor do të jetë padyshim më i sigurt përballë formave të larmishme të krimeve ndërkufitare, ka thënë mes tjerash zëvendësministri i Punëve të Brendshme të Shqipërisë, Besfort Lamallari.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Nuk ka kuptim të flitet për zgjedhje të reja në Kosovë, duhet të implementohet rezultati i zgjedhjeve të 6 tetorit

Haradinaj: Nuk ka zgjedhje të reja në Kosovë, duhet të implementohet rezultati i zgjedhjeve të 6 tetorit

Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, ka thënë se nuk ka asnjë kuptim që të flitet ...