Airport Adem Jashari
kek
MIT
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Sipas statistikave spërfaqet e mbjella me grurë në Kosovë janë përgjysmuar gjatë gjashtë vjetëve të fundit
Sipas statistikave spërfaqet e mbjella me grurë në Kosovë janë përgjysmuar gjatë gjashtë vjetëve të fundit

Sipas statistikave spërfaqet e mbjella me grurë në Kosovë janë përgjysmuar gjatë gjashtë vjetëve të fundit

Interesimi i bujqve nga Kosova për të mbjellë grurë ka rënë. Si pasojë sipërfaqet e mbjella me grurë janë përgjysmuar gjatë gjashtë vjetëve të fundit. Gjatë vjeshtës së vitit të kaluar janë mbjellë vetëm 50 mijë hektarë tokë me farë gruri, për dallim nga viti 2012, gjatë së cilit ishin mbjellë 102 hektar. Si pasojë sasia e grurit pritet të mos i përmbush kërkesat e popullsisë, përkundër se rendimenti është i lartë. Ministria e Bujqësisë do të vazhdojë ta subvencionojë grurin me vlerën e njëjtë prej 150 euro për hektar, që në total i bie 6.6 milionë euro. Por problemi i vetëm për bujqit nuk mbetet vlera e subvencionimit. Ata thonë se rreziku më i madh është nga importi, pasi çdo vit nga vendet e rajonit vjen sasi e madhe e grurit çmimi i të cilit është nën vlerën e tregut. Të dhënat e Doganës së Kosovës tregojnë se Serbia ka qenë eksportuesi më i madh i grurit në Kosovë, deri në vendosjen e masës mbrojtëse 100 për qind, për t’u zëvendësuar me grurin që vjen nga Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Hungaria, Kroacia e Bullgaria.

Kontrolloni gjithashtu

Kurti thotë se gjashtë muaj u bënë nga letra që ia dërgoi Presidentit Trump, mirëpo Thaçi nuk mori përgjigje

Albin Kurti, mendon se ka ardhur koha, “që ta thyejnë qafën”, ata që e dëmtuan Kosovën për shumë vite

Kreu i Vetëvendosjes dhe njëkohësisht kandidati për kryeministër, Albin Kurti, në një tubim përballë elektoratit ...