Sot festohet 29 Nëntori, 74-vjetori i Çlirimit të Shqipërisë nga regjimi fashist

Sot festohet 29 Nëntori, 74-vjetori i Çlirimit të Shqipërisë nga regjimi fashist

Sot festohet 29 Nëntori, 74-vjetori i Çlirimit të Shqipërisë nga regjimi fashist. Në nderin dhe përkujtim  të kësaj dite të rëndësishme do të zhvillohen një sërë aktivitetesh. Fillimisht Forcat e Armatosura të Shqipërisë do të organizojnë një aktivitet prezantues ushtarak nga ora 10:00 deri në orën 13:00, në Pedonalen e Tiranës. Debati për Festën e Çlirimit mbetet ende i ndezur në politikën shqiptare, ku e djathta ndjek të njëjtin model si gjatë mandatit të saj të parë qeverisës, kur ndryshoi datën e kësaj feste, nga 29 Nëntori më 28 Nëntor, pasi sipas tyre data ishte zgjedhur regjimi komunist dhe nuk duhet të përfillet, edhe pse ishin partizanët komunistë ata që e çliruan Shqipërinë, ndërsa të djathtët, demokratët e sotëm asokohe  ishin me forcat fashiste italiane dhe ato naziste gjermane.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …