driloni com
vipa
Fillimi / Lajmet / Sot shënohet rënia heroike e dëshmorëve: Mehdi Bytyçi e Sylejman Bytyçi
Sot shënohet rënia heroike e dëshmorëve: Mehdi Bytyçi e Sylejman Bytyçi

Sot shënohet rënia heroike e dëshmorëve: Mehdi Bytyçi e Sylejman Bytyçi

Sot shënohet edhe rënia heroike e dëshmorëve: Mehdi Bytyçi e Sylejman Bytyçi nga fshati Arllat, luftëtarë të shquar të Brigadës 121, Ismet Jashari-Kumanova. 19 vjet më parë, këta dy luftëtarë kanë rënë në luftime përballë forcave serbe në kohën kur popullata e fshatit po bënte përpjekje të depërtonte në male. Falë luftimeve të pandërprera disa orëshe, të luftëtarëve të lirisë popullata ishte tërhequr pa pësime ndërsa në altarin e atdheut kishin rënë Mehdi Bytyçi komandant togu dhe luftëtari Sylejman Bytyçi, i cili ishte plagosur rëndë por bashkëluftëtarët e kishin tërhqur me sukses. Pas dy javësh në mungesë të branave dhe trajtimit të duhur mjekësor, Sylejman Bytyçi  kishte ndërruar jetë.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t'i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për t’i shqyrtuar pikat e papërfunduara nga shtatë seancat e lëna në gjysmë

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet sot për të mbajtur seancat e lëna në gjysmë, ...