Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / Thaçi: Ftesa që i ka bërë Kosovës, Milorad Dodik,për të marrë pjesë në SEECP është denigruese
Thaçi: S’ka as ndarje të Kosovës e as Republikë Serbe brenda saj

Thaçi: Ftesa që i ka bërë Kosovës, Milorad Dodik,për të marrë pjesë në SEECP është denigruese

Duke folur për ftesën që i kanë bërë autoritet e Bosnjë e Hercegovinës autoritete tona për të marrë pjesë në Samitin për Procesin e Bashkëpunimit në Evropën Juglindore (SEECP) kryetari, Hashim Thaçi ka thënë se kjo është ftesë denigruese dhe ka theksuar se Kosova nuk do të marrë pjesë në këtë samit. “Kosova gjithmonë ka qenë dhe është e gatshme për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bosnje e Hercegovinën dhe për njohje reciproke, por fatkeqësisht, ky vullnet i ynë është keqpërdorur në vazhdimësi. Minimumi që kërkon Kosova për pjesëmarrje në forume të tilla është trajtimi i barabartë me shtetet tjera pjesëmarrëse. Sjellja e Bosnjës dhe Hercegovinës është e papranueshme dhe paradoksale, meqë përfaqësuesit e saj aplikojnë praktika tërësisht antievropiane, që nuk dallojnë me ato të Serbisë. Me një qasje të tillë destruktive, bashkëpunimi rajonal dhe fqinjësia e mirë ndërmjet shteteve të Ballkanit Perëndimor mbetet një parakusht i paarritshëm në rrugën për anëtarësim në BE. Republika e Kosovës mbetet e përkushtuar për fqinjësi të mirë, bashkëpunim rajonal dhe të ardhme euroatlantike, mirëpo nuk pranon të nënshtrohet dhe të diskriminohet nga askush”,ka shkruar në mes tjerash kryetari, HashimThaçi.

Kontrolloni gjithashtu

Gërgjaliu: Instituti i Mjekësisë Ligjore nuk ka buxhet për udhëtimin e stafit jashtë Kosovës për të bërë gërmime për varreza masive

Drejtori i Institutit të Mjekësisë Ligjore, Arsim Gërxhaliu, ka thënë se Instituti i Mjekësisë Ligjore ...