Thomas Byrne: Çdo marrëveshje e paqes kërkon kompromise për të gjitha anët

Thomas Byrne: Çdo marrëveshje e paqes kërkon kompromise për të gjitha anët

Ministri i Shtetit për Çështjet Evropiane të Irlandës, Thomas Byrne në një konferencë të përbashkët për media me zëvendës-kryeministrin Besnik Bislimi dhe ministren e Finlandës për Çështje Evropiane dhe Drejtimin e Pronësisë, Tytti Tuppurainen, ka thënë se nga ky proces pati zhvillime pozitive së fundmi. Ai ka shtuar se dialogu “është mënyra më e mirë për t’i zgjidhur diferencat apo dallimet dhe për ta avancuar perspektivën evropiane të Kosovës”. Thomas Byrne ka përmendur edhe rrugën e vështirë të pajtimit që Republika e Irlandës e pati me Irlandën Veriore. Ne në Irlandë e dimë që mund të jetë një rrugë e vështirë për pajtimin. Kërkon durim dhe çdo marrëveshje e paqes ka kompromise për të gjitha anët. Kjo ishte edhe në marrëveshjen që e kemi pasur me Irlandën Veriore. Kemi pasur disa çështje edhe me Kushtetutën e Irlandës Veriore dhe kemi hequr dorë nga disa çështje”, ka thënë Byrne.

 

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian paralajmëron se mund ta bllokojë buxhetin e BE-së nëse nuk negociohet për “përmirësimin” e tij

BE-ja ka ftuar liderët politikë në Kosovë dhe Serbi që t’i japin fund retorikës nxitëse dhe të veprojnë me përgjegjësi

Bashkimi Evropian ka ftuar liderët politikë në Kosovë dhe Serbi që menjëherë t’i japin fund …