Dialogu Kosovë-Serbi

Thomas Hacker: Takimi i sotëm në Bruksel duhet të japë rezultate konkrete, ose të dështojë përfundimisht

Deputeti gjerman, Thomas Hacker, ka thënë se takimi i sotëm në Bruksel duhet të japë rezultate konkrete ose në të kundërtën procesi i normalizimit në mes të Kosovës dhe Serbisë rrezikon që të dështojë përfundimisht. Hacker ka thënë se pas proklamimit euforik që iu bë Marrëveshjes së Ohrit, BE-ja ka në muajt e fundit ka qenë më shumë e preokupuar me kontrollin e dëmit dhe menaxhimin e krizave. Është koha që BE-ja ta shfrytëzojë ndikimin e saj ekonomik në të dy vendet për të promovuar normalizimin e raporteve në mes të Kosovës dhe Serbisë. Takimi në Bruksel duhet të japë rezultate konkrete. Pas shpalljes euforike të Marrëveshjes së Ohrit, BE-ja ka qenë më e shqetësuar për kontrollin e dëmeve dhe menaxhimin e krizave muajt e fundit. Është koha  e duhur që BE-ja të përdorë ndikimin e saj ekonomik në të dy vendet për të promovuar normalizimin mes Serbisë dhe Kosovës, ka saktësuar  deputeti gjerman Thomas  Hacker.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …