leoni

U mbajt panairi njëditor i “Bletës dhe Gështenjës’’ në Deçan

U mbajt panairi njëditor i  “Bletës dhe Gështenjës’’, në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Fuqizimi i qëndrueshëm i pyjeve private dhe Decentralizuara në Kosovë II ( CNVP), i menaxhuar nga Grupi Lokal i Veprimit “Gjeravica”,  në partneritet me Komunën  e Deçanit. Hapjen e panairit e bëri kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, pasi falënderoj pjesëmarrësit e panairit dhe organizatoret ndër të tjera theksoi se komuna e Deçanit është duke u munduar për realizim të projekteve që kanë për qëllim përmirësimin e kushteve për prodhime vendore Deçanase dhe promovimin e tyre, i njëjti theksoi edhe projektin për ndërtimin e rrugës Deçan-Plavë që do të krijonte kushte më të mira për promovim të prodhimeve bujqësore (bletare), blegtorale etj. Përfaqësuesi i Qarkut të Kukësit Granit Kurmekaj, ndër të tjera theksoi bashkëpunimin e përbashkët në projektet e tjera nga fusha e gështenjës dhe prodhimeve të saj, po ashtu  theksoj bashkëpunim edhe në nivel nga Ministria e Bujqësisë e Shqipërisë. Përfaqësuesi nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Qamil Mataj, theksoi se ministria do të vazhdoi të përkrahë organizimet ku promovohen prodhimet vendore të fermerëve. Në këtë ceremoni u ndan mirënjohje për bletarët veteran dhe ata më të rinjtë.

Haxhi Demukaj- veteran i bletarisë

Haki Tahirukaj –bletar

Shaqir Dabiqaj- bletar

Jehona Dabiqaj- bletare

Rexhep Avdimetaj-bletar

U ndanë mirënjohje edhe për pjesëmarrësit nga Qarku i Kukësit  dhe i Tropojës Shpend Nikoçit dhe Granit Kurmekaj. MBPZHR i shpërblej disa nga bletaret me nga 10 kg farë FACILE lule mjaltëdhënëse si kullosë alternative, këta janë:

Emine Haskaj, Arif Krasniqi, Mehdi Dodaj, Haxhi Çekaj, Mehmet Bajramaj, Fahri Dabiqaj, Shaban Zeqiraj, Halil Maloku.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari Smajl Latifi prezentoi Qarkoren e parë buxhetore

Në ambientet e Qendrës Klinike së Mjekësisë Familjare “Fahredin Hoti” në Rahovec me fillim nga …