Fillimi / Botimet / Veprimtaria publicistiko-letrare e Albert Zholit
Albert Z. Zholi

Veprimtaria publicistiko-letrare e Albert Zholit

Publicisti, shkrimtari, kritiku letrar, Albert Zholi është njëri ndër krijuesit më aktivë dhe më i gjithanshëm në krijimtarinë e tij të pasur e tejet të begatshme. Roli i tij në pasurimin e publicistikës shqiptare në përgjithësi, është shumë domethënës, në radhë të parë për temat e shumta dhe të ndryshme që ka trajtuar dhe trajton me një diskurs të shkëlqyer letrar e artistik, gjuhë të pasur dhe tejet komunikuese me lexuesin, hulumtues i talenteve, intervistues ndër më të zellshmit, prezantues i temave  të shumta dhe të ndryshme të jetës kulturore, përgjithësisht një krijues aktiv shumëdimensional. (A.Q.)

 

Publicistikë:

-1990-Bashkëpunëtor i revistës “Hosteni” , “Saranda”.”Joni”

-1993-2007 , bashkëpunëtor i gazetës “Drita”

-1993-2007 bashkpuntor i gazetës “Intervista” (2002 dhe “Intervista e Emigrantit)

-1994- bashkpuntor i gazetës “Java”, “Labëria” , “Pasqyra”,  “Egnatia” (Greqi)

-1997- Editor në stafin e gazetës “Vllazërimi” (Greqi)

-1999-2001, bashkëpunëtor i gazetës “Shekulli”

-2001-2002; Kryeredaktor i gazetës “Emigranti shqiptar” , “Mërgimtari” (mujore e pavarur)

-2002-Drejtor i Institutit Kërkimor Shqiptar për Emigracionin (OJF)

-2002 –  vazhdim opinionist për problemet e emigracionit në gazetat “Pasqyra”, “Ballkan”, “Dita”, “Ekonomia”, “Sot”, “Koha Jonë”, “Shekulli”, “Tirana Observër”, “Ndryshe”, “Republika”, “Telegraf”, .

-2001 –vazhdim,  bashkëpunëtor i Radio Tirana në kanalin e parë dhe të tretë për problemet e emigracionit . Rubrika “Emigracioni shqiptar”.

-2004 -Drejtor i menaxhimit i spektaklit “Yjet në Folkunivers” TVSH

-2005- 08 dhe në vazhdim anëtar i kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve.

-2006-2007, ideues dhe  bashkëdrejtues në TVSH  në emisionin “Emigracioni dhe Koha”

– 2006-07 Drejtor-Kryeredaktor  i gazetës së përditshme të pavarur “Ndryshe”

– 2007-vazhdim Redaktor kulture gazeta Telegraf

-2007-Kryeredaktor i revistës “Intergrim” (6 mujore)

-2008-Kryeredaktor i gazetës Iliria News –Greqi (javore)

-2008-Kryeredaktor i gazetës “Labëria”

-2012-Kryeredaktor i revistës mujore “Bota Femërore”

-2014-2018, gazetar, gazeta “Ushtria” revista “Mbrojtja”

-2018-19-Kryeredaktor i emisionit “Puppet Channel”

 

 

 

Botime autoriale:

 

1-Ikja e madhe –publicistikë

2-Vite emigracioni-tregime

3-Ëndrrat e mërgimit-publicistikë

4-Kush e “vrau” Amerikën-publicistikë

5-Vajza misterioze-tregime

6-Yjet në Folk Univers-publicistiko letrar

7-Iraku midis Babilonisë dhe qytetërimit – (publicistikë)

8-Hiret e një biondine-tregime

9-I fundit i komunizmit utopik-publicistikë

10-Me zemër pranë Shqipërisë- publicistikë

11-Luftar Paja, aktor i madh komik (Monografi)

12-Sekretet e gazetarëve të RTSH

13-Kiço Mustaqi Ministri i Mbrojtjes midis dy sistemeve

14-Kush e vrau dashurine-roman

15-Sekretet e gazetareve te RTSH, vëll II-të

16-Mesazhe dashurie (mesazhe)

17-Një ditë për dashurinë (mesazhe dhe vargje dashurie)

18-Puthje Dashurie (mesazhe dhe vargje dashurie)

19-Hase manaj- Monografi

20-Mjeshtri i Madh , Kujtim Gjonaj-Monografi

21- Reshat Arbana “Artist i Popullit” -Monografi

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi: “Lumi i vdekur”, i Jakov Xoxës, roman i papërsëritshëm në letërsinë shqipe

Ahmet Qeriqi: “Lumi i vdekur”, i Jakov Xoxës, roman i papërsëritshëm në letërsinë shqipe

( Disa veçori dhe segmente krijuese të romanit, Lumi i vdekur) Jakov Xoxa, pa dyshim ...