Fillimi / Lajmet / Vetëvendosja ushtron ankesë në Gjykatën Supreme lidhur me zhvleftësimin e votave të Diasporës
Vetëvendosje: Për vazhdimin e dialogut qeveria Hoti e hoqi reciprocitetin ndaj Serbisë por hoqi dorë edhe nga shëndetësia

Vetëvendosja ushtron ankesë në Gjykatën Supreme lidhur me zhvleftësimin e votave të Diasporës

KQZ-ja ka vendosur që mos t’i përfshijë në numërim rreth 5 mijë pako me fletëvotime të ardhura me postë nga diaspora vetëm një ditë pas zgjedhjeve. Zarfet vazhdojnë të qëndrojnë në hapësirat e objektit të Ministrisë së Infrastrukturës, e kjo pavarësisht faktit se secila nga to mban vulën me datën e përcaktuar brenda afatit ligjor nga KQZ-ja, raporton KTV. Bazuar në këto vula dhe padrejtësinë e madhe që thonë se po u bëhet mërgimtarëve, Lëvizja “Vetëvendosje” vendosi që ankesën pas përgjigjes së Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, ta dërgojë në Gjykatën Supreme. Rrustemi thotë se KQZ-ja ka pasur bazë të mjaftueshme ligjore që këto vota t’i dërgojë në numërim dhe mos të bazohej në vonesat e transportit të këtyre votave.

Kontrolloni gjithashtu

Hamza - Bajrami: Si mund të ketë rënie ekonomike 3% kur të hyrat në buxhet do të bien deri në 14%

Bedri Hamza: Si mund të ketë rënie ekonomike 3% kur të hyrat në buxhet do të bien deri në 14%

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami në Komisionin për Buxhet dhe Transfere ka bërë të ditur ...