Sinani ING

Në Kuvendin e Kosovës është miratuar rezoluta për unifikimin e pikave doganore me Shqipërinë

Votohet deklarata me anë të së cilës Kuvendi e njeh Kosovën vetëm si Republikë

Deputetët e kanë votuar një deklaratë me anë të së cilës Kuvendi e njeh Kosovën vetëm me emrin kushtetues Republika e Kosovës. Me anë të kësaj deklarate ratifikimi i marrëveshjeve ndërkombëtare Kosovës do t’i referohet vetëm me emrin Republika e Kosovës.  Pro kësaj deklarate kanë votuar 80 deputetë, ndërsa 5 kanë qenë kundër. Ndërkohë ajo është nënshkruar unanimisht nga gjashtë grupet parlamentare, PDK, LDK, AAK, Vetëvendosje, Nisma dhe 6 Plus.

Kontrolloni gjithashtu

Christopher Hill: Shkëmbimi i territoreve në mes të Kosovës e Serbisë nuk është në agjendën e Uashingtonit

Christopher Hill: Shkëmbimi i territoreve në mes të Kosovës e Serbisë nuk është në agjendën e Uashingtonit

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd, Christopher Hill, gjatë qëndrimit në Bujanoc …