leoni

Xhavit Haliti

Xhavit Haliti: Liberalizimi i vizave do të shtyhet edhe për një kohë…

Në mbledhjen e Komisionit parlamentar për Stabilizim-Asociim, kryetari i këtij komisioni, Xhavit Haliti është cituar të ketë thënë se nëse demarkacioni nuk kalon gjatë  këtij viti, liberalizimi i vizave do të shtyhet edhe për një kohë. Haliti ka thënë Kosova ka përmbushur të gjitha kushtet, me përjashtim të demarkacionit. Shqetësimi im i madh imi është se liberalizimi mund të shtyhet edhe për një kohë, për shkak edhe të zhvillimeve brenda BE-së, siç është dalja e Britanisë dhe kërkesa për referendume nga shtetet tjera për të dalë  nga Unioni, ka thënë Haliti. Edhe shefi i Grupit parlamentar të LDK-së, Ismet Beqiri tha se demarkacioni është kusht për liberalizimin e vizave. “Qytetarët e Kosovës kanë nevojë për heqje të vizave dhe deklarimet se bënë edhe pa liberalizim janë të paqëlluara. Opozita po kundërshton edhe gjëra që janë të dobishme për vendit që e dinë edhe ata, por po kundërshtojnë vetëm se janë opozitë”, tha ai.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …