KEK
Fillimi / Kultura / Zenel Zekolli: ANI ÇKA!..
Zenel Zekolli: ANI ÇKA!..

Zenel Zekolli: ANI ÇKA!..

ANI ÇKA!..

Ani çka, pse isha ndër të parët ushtarë i UÇK-së në Kosovë!

Ani çka, pse në fillim u mobilizova me pak ushtarë në Likoc!

Ani çka, pse i rrokëm armët të gjithë vllezërit, bashkë edhe dy nipat tanë (djemt e vllezërve)

Ani çka, pse ishte e angazhuar edhe komplet familja ime në shërbim të Atdheut!..

Ani çka, pse nuk e lëshuam Bllacën asnjëherë!.

Ani çka, pse familjen nuk i quam për ti strehuar në Shqipëri!.

Ani çka,pse vëllau ra dëshmor i pari në Bllacë: Heroi i kombit “Bislim

Zekolli”!..

Ani çka,pse un isha Komandant Batalioni, dhe i plagosur dy herë!.

Ani çka,pse ishte i plagosur edhe vllau Destani!.

Ani çka,pse sot gjindet arsenali i Serbisë në mes të Bllacës!.

Ani çka,pse bashkë me Destanin shkuam në këmbë në Tropojë për armatim!.

Ani çka, mpse fëmijët i lam maleve pa buk!.

Ani çka, pse ne vllezërit Zekolli me bashkluftëtarët tanë e mbrojtëm fshatin Bllacë!.

Ani çka, pse nuk e morëm në pyetje , as nuk torturuam askend, nga banorët e fshatit!

Ani çka ,pse un si komandant i dhjetë fshatrave për rreth u solla shumë mirë me ushtarët dhe popullaten tonë!.

Ani çka, pse u tmerruan forcat Serbe nga ushtarët e batalionit tim ” Sadik Shala” Brig 121 ” Kumanova”!.

Ani çka, pse ju vram edhe Majora në Bllacë ( Major Zoran Gjurgjiq- Apatin – Nish) e shumë , e shumë ushtarë e polic të tjerë!..

Ani çka ,pse luftonim pa buk e pa ujë!.

Ani çka, pse na u plagosen shumë ushtarë , e disa na ranë dëshmorë!..

Ani çka ,pse u vranë!..

Ani çka ,pse ishim ” terrorista ”

Ani çka ,pse na shanin edhe gjat luftes!.

Ani çka ,pse na thonin: Na kallt , bre zoti ju kalltë!..

Ani çka ,pse disa thonin na prishët rehatinë (me Serbi)

Ani çka ,pse na ndohmoj NATO!

Ani çka ,pse u krye lufta!..

Ani çka ,pse u çlirua Kosova!.

Ani çka pse të gjithë vllezërit e mi janë të pa punë ( i vetmi un) edhe herë më largojnë nga vendi i punës , herë më kthejnë ( mvaret prej politikes)

Ani çka pse i kemi shtatë fëmijë me fakultet dhe të pa punë ( dy prej tyre të dëshmorit)

Ani çka ,pse shumica ushtarëve mbetën rrugëve!.

Ani çka pse shumë prej tyre morrën rrugët e gurbetit!.

Ani çka ,pse na u perqanë dhe u shperndanë krerët dhe ushtarët e UÇK-së në shumë parti politike!

Ani çka ,pse u formua Ushtria e Kosovës!..

Ani çka, pse u shpall Pavarsia e Kosovës!..

Ani çka , pse disa në emër UÇK-së ( vodhen , vodhen , e u pasuruan)

Ani çka, pse edhe shumë gjëra të mira janë bërë në Kosvën e Çlirimit!.

Ani çka ,pse i shohin vetëm ata të UÇK-së

Ani çka , pse nuk merret askush me Udbashët që u pasuruan edhe më shumë!..

Ani çka , pse nuk ka fëmijë të shpijunave e Udbashëve që nuk janë nëper Instuticione shtetërore!..

Ani çka pse u kap shteti!…

Booooll ma! UÇK UÇK ( Na keni lodhë )

E tash çka pra ?!!.

Eeee tash:

Tash: Erdhi dita!..

Tash: Do të punësohen fëmijët e dëshmorëve!.

Tash: Do të punësohen fëmijët e luftëtarëve!.

Tash: Nuk do të ketë fëmijë tē udbashëve nëpër institucione!.

Tash: Do të lulëzoj jeta!.

Tash: Do të hapen vende të reja të punës!..

Tash: Do të kthehen shumica e mërgimtarëve!.

Tash: Nuk do të ketë asnjë të pa punë!..

Tash: Nuk do të ketë korrupsion!…

Tash: Nuk do të ketë hajni!.

Tash: Nuk do të ketë haraç për biznese!..

Tash : Do të bahen investime të mëdha!..

Tash: Do të rriten rrogat!.

Tash: Do të bëhet liberalizimi!.

Tash: Do të bëhet bashkimi kombëtarë!..

Tash : do të ndërrohet Flamuri i Kosovës!.

Tash: Do të valojë Flamuri Kombëtarë në çdo cep të Kosovës!..

Tash: Nuk do të ndahet Kosova me thika!.

Tash: Të gjithë do të jemi të barabartë!..

Tash: Hajnat do ti burgosim!.

Tash: Do të ju konfiskohet pasuria e hajnave!.

Tash: Me Hajna nuk ka shtet, me hajna nuk ka shtet ( parulla njëzetvjeçare)

Tash: Nuk do të ketë truproje e xhipa të zi!.

Tash : Nuk do të ketë koalicione me lista Serbe!..

Tash: Nuk do te ketë komandantë të UÇK-së

Tash: Nuk do të ketë udbash, e as fëmijë të udbashëve të punësuar!..

Tash: S;ka nevojë me marrë rrugët e kurbetit!..

Tash : Të gjithë aktivistët dhe militantët do të punësohen!.

Tash: Do të lulëzoj arsimi, shëndetësia, e ekonomia!.

Tash: U Çlirua Kosova!.

Tash: U ç’kap shteti!..

Tash: Të lumet na që erdhi dita!..

Tash : do të lulojë jeta!.

Tash: S’ ka ma ankesa!..( aty këtu)

Tash: Lulëzoj jeta!.

Tash a’

Po tash s’ka bre , o tana të mirat bre!.

Kini mu çuditë bre!

Ooo bre se nuk po muj mu shprehë, sa mirë ka mu ba!..

Oooo tash më ra ndërmend!.

Tash : Gjithçka kemi me Vendosë Vet!

Shkurt i bien VV

Mbi të gjitha urime ata që u gëzuan dhe ata që fituan!..

(Eeeeh sa po ju kam lakmi)

Tash: Ta shohim!!????

Kontrolloni gjithashtu

Shefqet DIBRANI: "MALËSORJA" ROMAN MONUMENTAL I LETËRSISË NË KOSOVË

Shefqet DIBRANI: “MALËSORJA” ROMAN MONUMENTAL I LETËRSISË NË KOSOVË

Me rastin e 80 Vjetorit të lindjes së shkrimtarit Nazmi Rrahmani!… Sot, shkrimtari ynë Nazmi ...