OVL-UÇK

KFDIVLM e UÇK-së në Malishevë mbajti mbledhjen e dytë të rregullt

Komitetit për Familje të Dëshmorëve, Invalidëve, Veteranëve të Luftës se UÇK-së, si dhe Martirëve të Luftës, mbajti mbledhjen e dytë të rregullt të cilën e udhëhoqi, kryesuesja  Vlora Manaj- Krasniqi, ku para anëtarëve paraqiti rendin e ditës i cili rend u miratua pa ndryshime.Komitetit për Familje të Dëshmorëve, Invalidëve, Veteranëve të Luftës se UÇK-së, si dhe Martirëve të Luftës,  debatuan për 13  Vjetorin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe e vlerësuan si njërën ndër më të arriturat e popullit të Kosovës e arritur e cila  ju përkushtohet kryesisht dëshmorëve të rënë për liri, invalidëve, veteranëve dhe martirëve  si dhe  luftëtarëve të  Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës e mbarë popullit shqiptar, njëherit  ju uruan 13 Vjetorin e Pavarësisë së Kosovës. Në fund Komitetit për Familje të Dëshmorëve, Invalidëve, Veteranëve të Luftës se UÇK-së, si dhe Martirëve të Luftës , shprehi pakënaqësi për mos organizim të  mbledhjes solemne nga KK i Malishevës, për  shënimin e 13 Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës,  më 17 Shkurt 2008 duke respektuar masat anti covid-19. Kurse agjenda shtetërore  për Ditën e Pavarësisë më, 17 Shkurt, ka paraparë që nëpër komuna, autoritet komunale udhëzohen që të stolisin rrugët dhe sheshet kryesore të qyteteve me flamurin e Republikës së Kosovës, si dhe të bëjnë homazhe tek varrezat e dëshmorëve.

Kontrolloni gjithashtu

Valdet Berisha: Kujtim për veteranin e Luftës së UÇK-së, Habib Morina, ( 1956 - 2018) në përvjetorin e parë të ndarjes nga jeta

Taulant Habib Morina: Organizohen homazhe për Luftëtarin e lirisë Habib Morina

Njoftim: Në nderim të jetës dhe veprës së Luftëtarit të lirisë Habib Morina, organizohen homazhe …