KEK
Fillimi / Institucionet / Zëvendësministrja Bunjaku mori pjesë në hapjen e ekspozitës së Kimonës

Zëvendësministrja Bunjaku mori pjesë në hapjen e ekspozitës së Kimonës

Zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Leonora Morina-Bunjaku mori pjesë në hapjen e ekspozitës së Kimonës me promovim të trashëgimisë kulturore me motive nga Kosova, kjo ekspozitë u organizua nga Asociacioni i Miqësisë Kosovare-Japoneze në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogadani”. Me këtë rast, zëvendësministrja Bunjaku tha se “Kimonoja është veshje tradicionale japoneze tashmë e dizajnuar me motive nga Kosova, me promovim të trashëgimisë kulturore nga zonja Naoe Kawamura, dhe do të përfaqësojë Republikën e Kosovës në ceremoninë e hapjes së Lojërave Olimpike ‘Tokyo 2020 në Japoni”. “Tashmë kemi marrë dhe konfirmimin se në një të ardhme të afërt do të hapet Ambasada e Japonisë në Prishtinë, dhe gjithashtu jemi mirënjohës se Japonia jo vetëm se ka njohur shtetin e Kosovës por besojmë fuqishëm në mbështetjen e saj për anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare”, tha Bunjaku. Tutje Bunjaku shtoi se ndihet falënderuese dhe mirënjohëse që Japonia dhe Kosova viteve të fundit kanë rritur frymën e bashkëpunimit dhe kanë shkëmbyer përvoja të ndryshme, gjithashtu uroi që ky bashkëpunim të jetë në të gjitha sferat e mundshme e jo vetëm në sport dhe kulturë, duke pasur parasysh të arriturat e shtetit të Japonisë si në: avancimin e zhvillimit të teknologjisë, edukimin, arsimimin, zhvillimin ekonomik, shëndetësinë e kështu me radhë”.

Kontrolloni gjithashtu

Nxënësit e SHMTP “Jonuz Zejnullahu” fitues të vendit të parë në projektin “Sfida Kreative”

Nxënësit e Shkollës së Mesme Teknike Profesionale “Jonuz Zejnullahu”, janë fitues të vendit të parë ...