MIT KS
Fillimi / Lajmet / Zhdëmtimi i viktimave të krimit është obligim ligjor që nga viti 2015, kur hyri në fuqi ligji shtetëror për këtë kategori
Zhdëmtimi i viktimave të krimit është obligim ligjor që nga viti 2015, kur hyri në fuqi ligji shtetëror për këtë kategori

Zhdëmtimi i viktimave të krimit është obligim ligjor që nga viti 2015, kur hyri në fuqi ligji shtetëror për këtë kategori

Zyra për mbrojtjen e viktimave të krimit funksionon në kuadër të Zyrës së Kryeprokurorit të Shtetit. Aty po trajtohen raste të shumta që kanë të bëjnë me dhunën në familje, trafikimin me njerëz dhe rastet e abuzimeve seksuale. Zyrtarët e Prokurorisë thonë se në vitin e kaluar kanë ndihmuar apo përfaqësuar 1 mijë e 620 raste. Por, aktualisht flitet vetëm për 10 raste të kompensimit gjatë dy viteve të fundit. Kompensimi nga shteti mund të kërkohet në rastet kur viktima nuk mund ta realizojë të drejtën për dëmshpërblim nga i pandehuri apo kompensim nga burimet tjera.  Zyrtarët thanë po ashtu se edhe në vitin 2019 janë afërsisht 10 raste të cilat do të kompensohen.

Kontrolloni gjithashtu

Tahir Ahmeti

Tahir Ahmeti: Nëse nuk ruhen vet qytetarët, duhet shqyrtuar shpallja e Gjendjes së Jashtëzakonshme

Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh Drejtor Ekzekutiv i Qendrës Kërkimore për ...