Fillimi / Lajmet / 30 vjet nga organizimi i aksionit gjithëpopullor për faljen e gjaqeve ndër-shqiptare në Verrat e Llukës
30 vjet nga organizimi i aksionit gjithëpopullor për faljen e gjaqeve ndër-shqiptare në Verrat e Llukës

30 vjet nga organizimi i aksionit gjithëpopullor për faljen e gjaqeve ndër-shqiptare në Verrat e Llukës

Sot janë bërë tri dekada nga ngjarja e madhe për faljen e gjaqeve në Verrat e Llukës në Komunën e Deçanit. Në këtë tubim madhështor  morën pjesë rreth gjysmë milion shqiptarë, me ç‘rast u falën më shumë se 100 gjaqe dhe ngatërresa ndër-shqiptare. Aksioni për pajtimin e familjeve shqiptare në hasmëri kishte nisur nga disa studentë të rajonit të Dukagjinit, ish-të burgosur politikë, me 2 shkurt 1990 në Lumëbardhë të Deçanit. Ky aksion u shndërrua në një lëvizje për pajtimin e gjaqeve dhe falë punës së madhe të veprimtarëve në krye me Anton Çettën.

Kontrolloni gjithashtu

Çdo qytetarë që hynë në Kosovë i kërkohet testi për COVID-19 por nuk testohen ata që largohen nga vendi

Çdo qytetarë që hynë në Kosovë i kërkohet testi për COVID-19 por nuk testohen ata që largohen nga vendi

Shtetasit e Kosovës që duan të udhëtojnë jashtë vendit dhe u duhet testi nëse janë ...