Nënkryetari i AAK-së, Ardian Gjini, thotë se Vjosa Osmani, ushtruese e detyrës së presidentit, ka abuzuar me këtë zyrë

AAK-ja ka vija të kuqe për Albin Kurtin, refuzon madje edhe postin e kryetarit për Ramush Haradinajn

Duke folur rreth zhvillimeve të fundit politike në vend, nënkryetari i AAK-së, Ardian Gjini, deklaroi se kjo parti ka vija të kuqe të qarta ndaj kryeministrit Albin Kurti, madje ato vlejnë  edhe nëse ofrohet posti i presidentit për kryetarin e AAK-së, Ramush Haradinaj. Nganjëherë pavetëdije dhe politika, edhe shoqëria civile, edhe mediat i krijojnë disa parashikime. Deklarata e Gjinit pasqyron tensionet dhe ndarjet e thella mes partive politike në Kosovë, veçanërisht në raport me qeverisjen e Kurtit. AAK ka qenë kritike ndaj qeverisë aktuale, duke e akuzuar për mungesë dialogu dhe përfshirjeje të opozitës dhe shoqërisë civile në proceset vendimmarrëse. Vijat e kuqe të AAK-së për Kurtin dhe refuzimi i ofertave të mundshme për poste të larta si ai i presidentit tregojnë për një qëndrim të fortë dhe të palëkundur të partisë ndaj qeverisjes aktuale. Kjo situatë pritet të ndikojë në dinamikat politike të vendit dhe mund të çojë në zhvillime të reja në skenën politike të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Mospërfshirja e Kosovës në votimin e Këshillit të Ministrave, një dështim i madh

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kritikuar ashpër kryeministrim Albin Kurti lidhur me mospërfshirjen e …