Albinfo: Prej 1 tetorit 2016 fuqizohet ligji penal i dëbimi të të huajve nga Zvicra për shkelje të caktuara

Albinfo: Prej 1 tetorit 2016 fuqizohet ligji penal i dëbimit të të huajve nga Zvicra, për shkelje të caktuara

Prej 1 tetorit të 2016 fuqizohet ligji penal i dëbimi nga Zvicra. Qytetaret e Kosovës në Zvicër, në rast të shkeljeve të caktuara, përpos që dënohen me gjobë e burg, ata si dënim të dyfishtë në bazë të fuqizimit në ligjin e ri penal, dëbohen dhunshëm nga Zvicra për në vendin e tyre të prejardhjes. Dhe, si pasojë e humbjes së vendbanimit në Zvicër, ata në raport me migrantët e tjerë dhe mërgimtarët tanë nga shtetet e tjera të Evropës juglindore, me rastin e humbjes së vendbanimit në Zvicër dhe në mungesë të Marrëveshjes ndërshtetërore për sigurimet shoqërore mes Zvicrës dhe Kosovës, dënohen trefish, pasi me kthimin në vendin amë ata humbin edhe të drejtën për përfitime nga sigurimet shoqërore, nga pensioni i pleqërisë e trashëgimtarëve dhe ai i invaliditetit, thuhet mes tjerash në fund të artikullit sqarues lidhur me dëbimin e të huajve nga Zvicra.

Kontrolloni gjithashtu

Andin Hoti: Serbia nuk po e zbaton deklaratën për personat e pagjetur, të nënshkruar me 2 maj të vitit të kaluar, në Bruksel

Kryetari i Komisionit Qeveritar për Personat e Zhdukur, Andin Ukshin  Hoti deklaroi se Serbia nuk po …