KEK
Fillimi / Lajmet / Aleksandër Lumezi, kërkon nga prokurori, Kurmehaj, të rishqyrtojë lëndën penale të prokurores, Lirie Morina, për një rast dhunimi
Lumezi: Asnjë nga 20 mijë emrat e publikuar si veteran të rrejshëm nuk janë duke u hetuar nga Prokuroria e Shtetit

Aleksandër Lumezi, kërkon nga prokurori, Kurmehaj, të rishqyrtojë lëndën penale të prokurores, Lirie Morina, për një rast dhunimi

Pas vendimit të Gjykatës Themelore në Pejë, e cila e ka dënuar me vetëm tetë muaj burg të akuzuarin për dhunimin e një vajze 15-vjeçare në vitin 2012, ka reaguar kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi. Ai ka kërkuar nga Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Pejë, Agim Kurmehaj, si autoritet kompetent, që të rishqyrtojë lëndën penale të prokurores, Lirije Morina dhe nga të gjeturat të ndërmarrë  të gjitha sipas ligjit për përgjegjësinë disiplinore të gjyqtarëve dhe prokurorëve.  Edhe pse Kodi Penal i Kosovës parasheh dënimi për dhunim në rastin kur viktima është e mitur të jetë nga 5 deri në 20 vite burgim, gjyqtarja Florije Zatriqi, ka gjetur rrethana lehtësuese për të dyshuarin.

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...